DE LEUKSTE BASKETBALL BLOG VAN TWENTE

We mogen weer!

Een beetje tegen de verwachting in heeft het kabinet woensdag bekend gemaakt dat er vanaf september weer mag worden gebasketbald. Trainen en spelen, wat betekent dat de competitie – misschien met wat vertraging – gewoon door kan gaan. Uiteraard zij we hier heel blij mee. We zijn er ook klaar voor, want de voorbereidingen waren al in volle gang.

Wat wel anders zal zijn is dat er zoals het er nu uitziet geen publiek aanwezig mag zijn. Met dat gegeven in het achterhoofd gaan we kijken wat wel mogelijk is om toch onze fans (vaak ook ouders en familie) betrokken te houden.

Vrouwen Uitsmijters met versterkt team ook komend seizoen eerste divisie.

Basketballvereniging Uitsmijters heeft de afgelopen periode benut om een competitief eerste vrouwenteam voor volgend seizoen te formeren voor de 1e divisie. De definitieve samenstelling van het team kwam rond op het moment dat het kabinet bekend maakte dat er vanaf september weer mag worden gebasketbald, perfecte timing. Er zijn ook twee hoofdsponsors bereid gevonden het team te ondersteunen. Salta Trampolines, onderdeel van Top Twence B.V. en Care for Obesitas, een organisatie die zich bezighoudt met het behandelen van mensen met overgewicht, gaan het team onder andere voorzien van een volledig nieuwe outfit. Daarnaast zullen ze het team ook ondersteunen met voedings- en trainingsschema’s. Coach Eelco Velthof stopt, omdat hij het trainen/coachen niet langer kan combineren met zijn werk. Speelsters Lieke Tiehuis, Christy Lammerink, Sanne oude Nijeweme, Carmen Droste en Myléne van Driel stoppen of gaan lager spelen. Varvara Efstathiou, Estelle Droste, Madee Sjoers, Daniek Meijerink, Bente Kamphuis, Eline Bosch en Madee Reinerink gaan wel door. René Heeres wordt de nieuwe trainer/coach van de vrouwen van Uitsmijters. Heeres promoveerde in 2017-2018 met de dames van Jolly Jumpers naar de dames eredivisie. Heeres wordt in Almelo herenigd met Estelle Droste en Bente Kamphuis, die hij op hun zeventiende liet debuteren in de dames promotiedivisie. De Apeldoorner heeft veel zin in de klus bij Uitsmijters: “Ik ga een erg jong team onder mijn hoede krijgen, dat we attractief en snel willen laten basketballen. Dat is helemaal mijn pakkie-an!” Heeres krijgt ondersteuning in de personen van oud-eredivisietrainer Wim van Ek en oud-eredivisiespeler Edwin Droste, die wekelijks een extra (techniek)training gaan verzorgen.

Heeres: “Die meiden gaan daardoor nog sneller stappen maken in hun basketballontwikkeling. Daar heeft Uitsmijters goed over nagedacht.” Vervolgens stond de club voor de opgave het team aan te vullen met vers bloed. Justin Veldhuis namens de commissie technische zaken: “We hebben gekeken naar de posities die we moesten invullen, het ambitieniveau van de te benaderen speelsters en of ze passen binnen de huidige groep. Wat mij betreft zijn we daar glansrijk in geslaagd.” Op de centerpositie kwam Uitsmijters uit bij Kirsten Ebeltjes (1,87 m) en Judith Oude Voshaar (1,93 m) van DBV Arriba. Ebeltjes (20) noteerde bij Arriba ruim 10 punten per wedstrijd en was belangrijk voor de nummer 2 uit de eerste klasse. Oude Voshaar (24) speelde in het verleden junioren eredivisie bij Jolly Jumpers en wil graag weer aanhaken op competitief niveau.

“We hebben met Judith en Kirsten de gewenste versterking en lengte op de centerpositie. We gaan ze klaarstomen voor het eerste divisieniveau.” aldus Heeres. Uit Vriezenveen komen Nienke Jaspers-Faijer (18), Emma Schumer (18) en Anna Korte (17) over. De drie speelden met Peatminers één niveau lager, in de landelijke tweede divisie. Alle drie noteerden ze daar dubbele cijfers. Heeres: “Deze talenten hebben unaniem voor Uitsmijters gekozen. Dat geeft aan dat speelsters onze ambitie herkennen en graag deel uit willen maken van deze club.“

Als klap op de vuurpijl gaf ook Aliëtte Dupont (1,87 m), vorige zomer nog deel uitmakend van de voorselectie nationaal team onder de 16 jaar, haar jawoord aan Uitsmijters. De Almelose keert na omzwervingen in Zwolle, Apeldoorn en Tubbergen, terug op het oude nest. Voorzitter Klaas Geert Bakker van Uitsmijters is blij met de ontwikkelingen: “Het past perfect in de ambitie van Uitsmijters om te groeien naar een regionaal basketbalbolwerk. Daarbij kunnen we soms best wat hulp gebruiken, dus het is prachtig dat deze speelsters en trainers graag bij Uitsmijters willen horen. De sponsors zijn echt de kers op de taart, want die maken het financieel mogelijk om op hoog niveau te spelen.”

Taart

De Plus supermarkten beginnen een taartenactie om sportclubs te steunen. Heel sympathiek en het kan ook best wat opleveren voor sportclubs en dus ook voor ons. Hieronder wordt door Plus uitgelegd hoe het werkt. Via de website taartactie.nl verkopen wij vanaf 11 mei tm 21 juni een bourgondisch appeltaartje voor 4 euro. De klant kan 1 of meerdere taarten bestellen en rekent deze direct af via de website. Ze ontvangt hiervoor een of meerdere vouchers die vanaf 29 juni tm 30 augustus kunnen worden verzilverd.

Op de website kan ze kiezen in welke winkel ze de voucher wil afhalen en verzilveren. Ook kan de klant kiezen welke vereniging zij wil sponsoren. Dit zijn de clubs die zich hebben aangemeld. Van elk verkocht taartje gaat 2 euro naar de vereniging die geselecteerd is. Plus draagt alle kosten voor de website, de betalingskosten en de kosten voor het taartje. Zodra de actie is afgelopen (21 juni) maken wij de opbrengst over aan de deelnemende verenigingen op basis van de door de klant gekozen aantallen.

Het is dus als vereniging belangrijk om de leden en consumenten op te roepen om voor hun club te bestellen.

Er zijn maar liefst vier Plus supermarkten in Almelo, check ze hier.